21 Nisan 2014 Pazartesi

Sınır Koyma (Minik ressamlar)


http://hulyagurel.simplesite.com.tr/316629092
"Yeni bir partiye katılıyorsunuz. İçerisi çok kalabalık ve mutlu insanlarla dolu. Böyle bir ortama katılmaktan keyif alıyorsunuz. Ancak ilerleyen dakikalarda insanların suratı asılıyor size bakarken. Ya da yanınızdan uzaklaşmaya çalışıyorlar ivedilikle."
Ne hissedersiniz? Ortama dahil oldunuz ve garip tepkilerle karşılaştınız. Her zaman ki gibiydiniz. Farklı hiç bir şey yapmadınız ki! Herkes neden böyle davranıyor?

Peki çocucuğunuzun böyle hissetmesini ister misiniz? Elbette HAYIR! diyorsanız, lütfen çocuğunuza sınır koyun. Evde her istedikleri yapılan, sınırları belli olmayan çocuklar, sosyal ortamlara girdiklerinde bu örneğe yakın deneyimler yaşarlar. Nedeni göremedikleri için çözümü bulamaz, mutsuz olurlar.

Oysa biz çocuğumuz mutlu olsun diye, onu özgür bırakmamış mıydık! Peki doğrusu nedir? SINIRLAR içerisinde ÖZGÜRLÜK! Seçenek sunmak ama seçenekler içerisinden seçim yapma hakkını çocuğunuza kullandırmaktır.
Çocuğunuzun mutluluğu, çerçevesi belli olan tuvalde renklerle oynamaktır. Eğer çocuğunuzun oyuncağı renkler yerine, tuval ise mutsuzluk kaçınılmazdır.

Hülya GÜREL

Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder