21 Nisan 2014 Pazartesi

Sanatın büyüsü


http://hulyagurel.simplesite.com.tr/316629082

Okula gitmek, ders çalışmak çocuklar için eskisi kadar çekici gelmiyorsa, söylediklerinizi eskisinden daha beter derecede duymuyorsa, tatlı bir bahar esintisi olarak ortalıkta amaçsızca dolaşıp duruyor ve üzerine durmadan söyleniyor, mızıklıyorsa onu büyülemenin zamanı gelmiştir.

Evet çocuğunuzu sanatın coşkusuyla büyüleyin! Onu şaşırtın, heyecanlandırın, keşfetmesine, keyif almasına imkan tanıyın ve düşünmesine durmadan düşünmesine ve kendi sanatçı kişiliğini geliştirmesine, üretmesine fırsat verin!

Tüm bunları, bir giriş davetiyesi, bir biletle gerçekleştirebilirsiniz. Tiyatro, sinema, kukla gösterisi, animasyon, drama, halk oyunu, dans, şiir dinletisi ya da bol enstrümanlı bir müzik dinletisi…Her hangi grubu seçerseniz seçin pişman olmayacaksınız. Çocuğunuzun yeni dünyaları keşfetmesiyle doyuma ulaşacak, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Kurallara gelince, özendirici bir tutum içinde kurallardan bahsedip, bir ödül olarak o etkinliği çocuğunuza sunarsanız, kendisini bu gruba katıldığı için ayrıcalıklı hissedecektir. Bu ayrıcalığı kaybetmemek için etrafı büyük bir dikkatle gözlemleyerek, anlatılan kurallara uyum sağlamak için çaba gösterecek aynı zamanda o ortamda bulunmaktan keyif alacaktır.

Bu tür etkinlik ortamlarında çocuğunuzun yeterince deneyimi yoksa, onu bir an olsun yalnız bırakmayın, güven ve huzur içinde yeni dünyalara yelken açsın! Hislerini, gözlemlerini sizinle paylaşsın…

Hazır nisan ayına girmişken, 23 nisan kutlamaları ile sanatın çocuklarla buluşma zamanı! Randevunuzu kaçırmayın, çocuğunuzun sanatla büyümesine, büyülenmesine imkan tanıyın…


Hülya GÜREL

Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder